Impressie van een wandeling

Het is belangrijk dat een hond zijn plaats in een roedel niet steeds opnieuw moet verwerven. Daarom wandelen wij in vaste groepen van maximaal acht honden. Zo blijft de rangorde vrijwel onveranderd, omdat de honden elkaar regelmatig in dezelfde groepssamenstelling ontmoeten. Honden die alleen af en toe meekunnen, nemen wij daarom niet mee.
Daarnaast is het van belang, zowel voor uw eigen hond als de andere honden in de groep, dat uw hond volledig is gevaccineerd, beschermd is tegen kennelhoest en regelmatig wordt behandeld tegen vlooien en teken. Alle inentingen moeten geldig zijn en wij controleren deze bij het intakegesprek aan de hand van het hondenpaspoort.
Ook tijdens de uitlaatronden blijft u als eigenaar aansprakelijk voor uw hond.  

De wandeling

wandeling

Eerst halen wij alle honden thuis op met onze bus die voorzien is van airconditioning. Op de vloer in de bus ligt een rubberen mat, waarop de honden niet uitglijden en die goed schoon gemaakt kan worden.

We gaan dan een uur à anderhalf uur wandelen in het bos of op de heide in een veilige en overzichtelijke omgeving. De honden hebben hier volop de ruimte om te snuffelen en te ravotten. Tijdens de wandeling mogen de honden zoveel mogelijk los lopen, tenzij anders is afgesproken met de eigenaar.
Onderweg pauzeren we even op een grasveld of zandvlakte om de oudere honden wat rust te gunnen en water te drinken. Op de wandeling hebben wij altijd een fles water en drinkbakjes in de rugzak.
Als het ’s zomers warm is, en het water vrij is van (blauw)algen, dan gaan we soms zwemmen in een vennetje in het bos.

Ook hebben wij altijd een EHBO-set mee, zodat wij wondjes kunnen behandelen, ogen schoon kunnen maken en andere eerste hulp kunnen verlenen. Mocht het nodig zijn om een hond medisch te laten behandelen, dan brengen wij hem naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Wij proberen dan contact op te nemen met de eigenaar. Lukt dit niet, dan nemen wij, samen met de dierenarts, de beslissing over de verdere behandeling. De kosten van het bezoek aan de dierenarts komen voor rekening van de eigenaar.

waterdrinken
Soms zijn er natuurlijke drinkbakjes te vinden in het bos

Bij de eerste uitlaatbeurt houden wij de hond aangelijnd aan een lange lijn, zodat hij kan wennen aan ons en aan de groep. Wij houden goed in de gaten hoe uw hond zich gedraagt. Of hij goed luistert naar onze commando’s en hoe zijn lichaamstaal is naar de andere honden.
De honden dragen op de wandeling een halsband van onze uitlaatservice met een penning die voorzien is van de naam en het telefoonnummer van DOGTRACKS.

Na de wandeling wordt uw hond zo schoon en droog mogelijk weer thuis gebracht. Thuis controleren wij of de waterbak nog voldoende water bevat. Eventueel geven wij uw hond de door de dierenarts voorgeschreven medicijnen en/of druppels of brengen zalfjes aan.

De meeste honden hebben het erg naar hun zin in een groep. Het zijn tenslotte roedeldieren. Meegaan met de uitlaatservice is goed voor hun sociale vaardigheden.